torek, 14. avgust 2012

Ureditev okolice in vrtno pohištvo

Urejanje vrtov sega daleč v zgodovino in nekatere od najstarejših in najbolj znanih vrtov obiskujemo še danes tako v svetu kot pri nas v Sloveniji. Le kdo se ne navduši nad lepo pokošenimi zelenicami, cvetočimi gredicami, mogočnimi drevesi... Vrtove urejamo in ustvarjamo v različne namene: lepšanja in ureditve okolice, na drugi strani pa so nekateri vrtovi proizvedeni izključno za namene gojenja zelenjave, sadja, zelišč...
Vrt, ki ga obdelujemo nam daje veselje, zadovoljstvo, nenazadnje tudi svojevrstno rekreacijo. Danes se vse več ljudi odloča za svoj vrt. Vrtove obdelujemo ob hiši, na najeti zemlji, stran od hiše, vikendih... Vrtovi so vseh velikosti, od majhnih do zelo velikih, katere največkrat urejajo poklicni vrtnarji. Vendar v tujini že obstaja trend, da tudi za tudi manjše vrtove najamejo vrtne strokovnjake, ki ne samo, da jim redno vzdržujejo vrt vendar jim tudi svetujejo pri ureditvi morebitnega vrtnega pohištva. V skoraj vsakem vrtu obstaja vrtno pohištvo, ki je za običajno gibanje in uporabnost nujno. Kakšno vrtno pohištvo bomo izbrali je včasih težka odločitev. Do odločitve vam lahko pomagajo strokovnjaki za urejaje okolice ali prodajalci vrtnega pohištva.
Vrtno pohištvo je lahko sestavljeno iz vrtne klopi, stolov, miz, ležalnikov, počivalnikov in še bi lahko naštevali. Potrebno je upoštevali, da bo vrtno pohištvo soupadalo z okolico.

Nekaj primerov vrtnega pohištva: 

Tikovo vrtno pohištvo

Vrtno pohištvo


Ni komentarjev:

Objavite komentar