ponedeljek, 28. maj 2018

Ureditev zunanje sobe


Ne glede na to ali urejate na novo teraso ali jo samo prenavljate, je tukaj nekaj idej.
Teraso lahko spremenite v center zabave ali sproščanja. Vaš zunanji prostor lahko vsebuje vse; od kuhinje do prostora za sedenje ali ležanje. Opremimo ga v slogu in mu dodamo barvitost.
Pri ustvarjanju prostora na prostem predvsem mislite na udobje. Za oblazinjeno pohištvo uporabite tkanine za na prosto s sintetičnim polnilom.

Za zunanje kuhinje uporabite naravne materiale; kot so: granit, kamen in škrilavec. 

Zunanje pomivalno korito je enostavno namestiti. Lahko namestite vrtno cev za pomivanje posode ali pa napeljete vodo iz notranjih prostorov. Umazano vodo pa nato uporabljate za zalivanje rastlin in vrta.

Uporabite plastične ali kovinske zabojčke za shranjevanje čiste posode ali pribora.
Naredite lesen zaboj za shranjevanje pijače na hladnem. Zaboj se bo tako tudi stilsko ujemal z opremo vaše terase.

Če vam bo prostor dovoljeval, si naredite še prostor poleg žara za pripravo hrane. Tako si boste olajšali delo pri pripravi, hkrati imate pa s tem še dodaten prostor za sedenje. Tako bo kuhar blizu gostov pri druženju.

Na mizi si napravite prostor za pijačo, tako da v sredino odrežete luknjo za vedro s pijačo. Tako bodo vaše najljubše poletne pijače hladne in na priročnem mestu.

Za na teraso si izberite rastline s katerimi ne boste imeli veliko opravka in bodo kljub temu dobro izgledale. Poskrbite za senco z rastlinami, pergolami, nadstreški ali senčniki.

Za vse prostore na prostem morate poskrbeti za razsvetljavo. Ni treba, da je razsvetljava draga. Lahko uporabite tudi svečnike.

Fotografije: Internet